Οδηγίες προς τους γονείς και μαθητές

                                                                                                                            ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 22/03/2020

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Γι αυτό το σχολείο μας παρακαλεί τους γονείς – κηδεμόνες και τους μαθητές του, να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες του Υπουργείου που έχουν αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του σχολείου μας και να προβούν σε τρείς βασικές ενέργειες άμεσα:

Α΄ Για όσους γονείς δεν έχουν δημιουργήσει email να το κάνουν και να το γνωστοποιήσουν στη Δ/ντρια του Σχολείου στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

B΄ Εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://register.sch.gr/students/ ώστε οι μαθητές να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία και στις ψηφιακές τάξεις του ΠΣΔ (π.χ. e-class, e-me). Ο μαθητής θα δίνει στη φόρμα εγγραφής τα στοιχεία του, όπως αυτά αναγράφονται σε έλεγχο προόδου τριμήνου. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζει τον Αριθμό Μητρώου, μπορεί να τον ζητήσει από το σχολείο.

Γ΄ Οι γονείς να επικαιροποιήσουν το κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας με το σχολείο,

στέλνοντας email  στο σχολείο μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Για όλα τα παραπάνω και για διευκόλυνση της διαδικασίας, θα στείλετε άμεσα ένα email στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου μας και το μήνυμά σας να έχει την παρακάτω μορφή:

Ονοματεπώνυμο γονέα/ κηδεμόνα:..............................................

Ονοματεπώνυμο μαθητή:.............................................................

Τάξη:.........................................................

Όνομα χρήστη μαθητή (που απέκτησε από την εγγραφή του στο ΠΣΔ .......................

Email γονέα :.............................................

Κινητό γονέα ……………………................

Παρακαλείστε να ενημερώνεστε για ότι νεότερο στην ιστοσελίδα του σχολείου μας 

Διαβάστε τέλος τις εγκυκλίους που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΜΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕ03