Καλωσήρθατε στο δικτυακό τόπο του Γυμνασίου Μοναστηρακίου!

Η Διευθύντρια κ. Μάρη Μαρία ΠΕ03

Αγαπητοί γονείς και μαθητές

  • Όσον αφορά την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση:

Στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο https://www.sch.gr/ θα βρείτε την ηλεκτρονική τάξη . Εκεί υπάρχουν τα μαθήματα όλων των σχολείων. Συγκεκριμένα στο σύνδεσμο https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=1311 υπάρχουν τα μαθήματα του Γυμνασίου Μοναστηρακίου. Μερικά είναι ανοιχτά (όχι κλειδωμένα). Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ο μαθητής να δει το υλικό που υπάρχει σε κάθε μάθημα και χωρίς να έχει κάνει εγγραφή στο ΠΣΔ. Καλό θα είναι να κάνει εγγραφή (αν δεν έχει κάνει) ώστε να έχει τη δυνατότητα να εισέλθει και στην τάξη του εκπαιδευτικού αργότερα. Τα μαθήματα διαμορφώνονται και εμπλουτίζονται συνέχεια από τους καθηγητές προκειμένου οι μαθητές να έχουν επαφή με τη διαδικασία της μάθησης και το σχολείο. Μπορείτε λοιπόν να δείτε το υλικό που υπάρχει μέχρι τώραΔεν έχουν ολοκληρωθεί όλα, γιατί το δίκτυο είναι φορτωμένο και δυσκολεύονται οι εκπαιδευτικοί να ανεβάσουν υλικό στα μαθήματά τους.

  • Όσον αφορά τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ζωντανή ας πούμε ...):

Ξεκινάει σιγά σιγά για τα Γυμνάσια. Ο κάθε μαθητής θα λάβει στο μειλ του κηδεμόνα που μας στείλατε, τον σύνδεσμο του καθηγητή και το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες. Ο μαθητής θ αντιγράψει το σύνδεσμο στον browser (π.χ. Chrome) όταν έρθει η ώρα για μάθημα και θα πατήσει το enter. Πατάμε «Ακύρωση» στο παραθυράκι που μας λέει άνοιγμα με webex meeting(αν ανοίξει) και επιλέγουμε «Join from your browser» (εγγραφείτε από το πρόγραμμα περιήγησής σας), προτελευταία γραμμή της οθόνης σας (κάτω κάτω). Εισάγουμε το ονοματεπώνυμό μας και το e-mail μας (προαιρετικό) και πατάμε Next (Επόμενο). Στη συνέχεια πατάμε «Επιτρέπεται» στο παραθυράκι για το αν επιτρέπεται η χρήση μικροφώνου και οθόνης και πατάμε «Skip» στο τέλος. Στην επόμενη οθόνη)πατάμε «Join meeting» και είμαστε έτοιμοι να μπούμε στην τάξη. Αυτός είναι ένας τρόπος.

  • Στην ιστοσελίδα του σχολείου μας http://gym-monast.ait.sch.gr/autosch/joomla15/ υπάρχουν οδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και θ ανεβούν συγκεκριμένες οδηγίες το τι θα πρέπει να κάνει ο μαθητής προκειμένου να παρακολουθήσει τη σύγχρονη εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας webexείτε από υπολογιστή, είτε από tablet είτε από smartphone.

Περιμένουμε να υπάρξουν προβλήματα, λόγω σύνδεσης (υπερφορτωμένο δίκτυο), λόγω ρυθμίσεων κλπ. Θα προσπαθήσουμε όμως όλοι να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες αυτές, όσο μπορούμε καλύτερα.

Με εκτίμηση

Η Δ/ντρια του σχολείου

Μάρη Μαρία

Οδηγίες για τους μαθητές 

 

Πρόσθετες πληροφορίες