ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

     Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 πραγματοποίησε το Γυμνάσιο Μοναστηρακίου την προκαθορισμένη ημερήσια εκδρομή στην Κέρκυρα. Το λεωφορείο αναχώρησε για Θύρρειο με προορισμό την Ηγουμενίτσα στις 07:00 το πρωί, μετά τον καθιερωμένο έλεγχο της αστυνομίας.

Στην εκδρομή συμμετείχαν και οι τρείς τάξεις του Γυμνασίου Μοναστηρακίου, συνοδευόμενοι από του εκπαιδευτικούς του σχολείου: Βεργίνη Αναστασία, Καραγεώργο Απόστολο, Σκαλτσώνη Θεόδωρο(Αρχηγός της Εκδρομής),και Τζουμερκιώτη Δημήτριο.

            Στις 09:30 ξεκινήσαμε ακτοπλοϊκώς για Κέρκυρα και μετά από ένα υπέροχο σε χρώματα και ομορφιά ταξίδι αποβιβαστήκαμε στο νησί του Αγίου Σπυρίδωνα την Κέρκυρα. Συμβουλευόμενοι το πρόγραμμα της εκδρομής, επισκεφτήκαμε τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου και προσκυνήσαμε το ολόσωμο και άφθαρτο στους αιώνες λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνα. Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε το κάστρο της πόλης με ξενάγηση στις εκθέσεις που έχει, και τον ναό του Αγίου Γεωργίου.

            Κατά την διάρκεια της εκδρομής και στους χώρους που επισκεπτόμασταν ο εκπαιδευτικός και Αρχηγός της εκδρομής κ. Σκαλτσώνης Θεόδωρος έκανε λεπτομερή ξενάγηση δίνοντας επαρκής πληροφορίες για το κάθε αξιοθέατο.

            Μετά το πέρας του ελεύθερου χρόνου που είχαν οι μαθητές, επισκεφτήκαμε το Κανόνι και την Παναγία των Βλαχερνών. Η επίσκεψη τελείωσε με την επιβίβασή μας στο καράβι με προορισμό την Ηγουμενίτσα, και το Μοναστηράκι μέσω Θυρρείου.